неделя, 27 декември 2009 г.

Коледни и Новогодишни празници







Едва ли има по-хубави празници от Коледните. Едва ли има някой, който да не ги очаква с нетърпение, да не им се радва или да не ги празнува от сърце. Това е времето, когато семейството желае да бъде заедно, за да усети топлината и магията на празника.
Читалището ни се опитва всяка година да подготви Коледните и Новогодишните празници така, че да бъдат споделена радост и за млади и за стари. Подготвяме и откриваме коледната елха в центъра на селото, организираме празник за децата от селото, за ЦДГ "Чучулига", младежка дискотека, Коледна седянка за Женското дружество, Новогодишно тържество за самодейците.
Най-голямо внимание отделяме за събирането на дарения за коледни подаръци за децата. За него ще научите от публикуваната от нас статия във в-к "Видински мост":

"
В навечерието на един от най-светлите християнски празници-Коледа, в село Градец за поредна година местни спонсори отново дариха средства за децата от селото! Прекрасната традиция за дарението е от 2002 година, когато кметското ръководство и читалището канят всички бизнесмени, производители, Кметството и неговите служители, Читалището, здравни работници, местните Кооперации и хора с възможности да се включат в дарителската кампания "Нашата Коледа", като със събраните средства се закупят пакети с лакомства за децата от селото-ученици от 1-ви до 12-ти клас, ЦДГ"Чучулига" и деца -самодейци към читалището. След закриването на местното училище "Христо Ботев", пакетите се раздават отново в читалището по списък на децата , последно учили в него.Събраните средства се обявяват публично , а до всеки дарител се изпраща благодарствено писмо и отчет на изразходваните средства!

Тази година събраните средства са 400 лева, а направените пакети са за 100 деца. В дарението се включиха и собственици на овощни градини, които дариха ябълки за децата, така че пакетите придобиха "еко"-ефект за здравословна храна ! Чрез Наркооп Видин закухихме по девет артикула лакомства на складови цени, а на 19.12.2009г. ще се раздават пакетите в читалището на Коледното тържество, на неуспелите да присъстват през идващата седмица .

Може би този благороден жест на нашите дарители да няма медийната популярност на"БългарскатаКоледа", но достига до сърцата на децата от селото ни и до техните семейства, а на този светъл празник е първата "сладка" радост за тях !

Нека Бог да дари всички със здраве, дълголетие и сполука! Весела Коледа и Щастлива Новата 2010 година"

Весели празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар