понеделник, 14 февруари 2011 г.

През Новата 2011








През новата 2011 година започнахме с надеждата за една още по-добра, плодотворна и успешна нова година! Посрещнахме я подобаващо с веселие и празничност от най-малките деца в ЦДГ "Чучулига"с. Градец до самодейните ни състави към читалището. Посрещнахме я заедно с пожелания за много здраве и берекет, а изпратихме старата с много спомени за нашите участия и изяви, за новите ни приятелства и много спечелени награди.
Новата година осветихме с Богоявление и по стар обичай хвърлихме кръста във водите на река Тополовец. На Бабин ден поздравихме с жените от Женско дружество с. Градец всички с този български обичай, посветен на най-милото - раждането на децата ни!
Старата и новата година свързахме и със спечеления проект към Министерство на Културата по чл. 90 за допълващите субсидии, с който успяхме да закупим за съставите ни за автентичен фолклор тъпан, цървули, автентична носия и платно за ушиване на автентични ризи, с което ще помогнем за тяхната бъдеща дейност и изяви!
Днес от 12:30 часа в Пенсионерски клуб с. Градец ще празнуваме заедно Трифон Зарезан и Свети Валентин, за да бъдем живи и здрави, засмени и много влюбени през цялата година!
Бъдете пияни от любов и се обичайте, защото истината е не само във виното, но и в любовта!

Няма коментари:

Публикуване на коментар