четвъртък, 10 септември 2009 г.

Копривщица 2009








"Фоклорният сезон" за 2009 година завършихме достойно с участието си на празника за 140-годишнината на Читалище "Хаджи Ненчо Палавеев" град Копривщица! Съставите ни бяха специалните гости на това мило тържество, защото от 2008 година станахме прители след участието ни на Летни празници Копривщица 2008, а Александра Йотова - лице на Копривщица!

За столицата на българския фолклор - Копривщица, може да се каже много. Тя е докосване до всичко свято, свързано с българската ни история, Възраждане, традиции и всичко ценно, което трябва да запазим за идните поколения!

Незабравими ще останат думите на Захарий Стоянов, че Копривщица е 10 пъти по-добра република от Френскат и 100 пъти по-демократична от Американската!

Копривщица остава и образец на благотворителността и спомоществователството, както е модерно днес да наричаме - даренията.

Гостоприемството на копривщенци е всекидневна проявяваща се черта на техния характер. Затова можем да благодарим на нашите домакини от Джоголанова къща и няколкото частни домове, които ни приютиха! Специално благодарим и на семейството на Мария и Иван Рашкови, чиято къща се намира зад читалищната лятна сцена!

Празникът беше незабравима емоция за гости и домакини, за приятели и посетители на града. Просто Копривщица си е Копривщица! За да разберете я посетете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар