четвъртък, 10 септември 2009 г.

Проекти







Новият писък на модата - проектите, стана неизбежна действителност и за нашето читалище. Участвали сме в няколко такива като:

* Облагородяване паметника в центъра на селото и поставяне на мемориални плочи за всички загинали наши съселяни в различните въстания и войни от българската история
* Проекти на ЕкоОбщност
* Проекти за допълващи субсидии към Министерство на културата - за ремонт, книги, носии
* Международен проект "Срещу течението"
* "Живи човешки съкровища" към ЮНЕСКО
* Изграждане на център за информационни, консултантски и административни услуги към Фондация "Лале"
Всеки един от тези проекти донесе нова атмосфера на работа, контакти и възможности за изява на читалищната ни дейност. Естествено най-популярен стана този към Фондация "Лале", защото сложи началото на новите комуникации - компютърни конфигурации, принтер и интернет. Повикът на новото време е реалност за всички наши съселяни и за хората от околните няколко села. Ежедневното им използване е удобно както за децата, така и за възрастните хора. Продължихме повелята на фондацията от една година безплатна услуга към безсрочна такава, защото читалищното ръководство прецени, че всеки един жител на село Градец е участвал с доброволния си труд в изграждането, живота и дейността на читалището ни!

Безкрайно сме благодарни за професионалния контакт с Фондация "Лале" и се надяваме на бъдещи такива. ако желаете да бъдете партньори на фондацията потърсете повече информация на http://www.tulipfoundation.net/ !
Занапред ще продължим работата си по проекти като най-желан ще бъде за облагородяване и популяризиране на Алботинския скален манастир, намиращ се на 12 км от село Градец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар