четвъртък, 10 септември 2009 г.

Александра Йотова





За нас тя е детето - чудо, защото още от 10-годишна започна да представя читалището ни на престижни сцени и изяви. Естествено първата беше Копривщица!
Казваме, че е нашата Александра, защото цялото й родословно дърво е от село Градец, а баба й - Гинка Ангелова, беше дългогодишна читалищна деятелка и наша колежка. Възпитаничка е на музикалната школа при читалище "Цвят" град Видин. През настоящата година Алексадра завърши отлично средното си образование и, за обща радост, сега е студетка в Пловдивската музикална академия.

На всички фолклорни изяви тя представя видинския фолклор по незабравим начин, пеейки и свирейки на гъдулка. Уникалният й талант донесе за нея и за читалището ни невероятни емоции и престижни награди от Рожен, Смолян, Белоградчик, Рибарица, Копривщица, Кюстендил и други, а също така беше най-младия преподавател на музикалните семинари в Пловдивската академия.

За нея може да се говори много, но от нас можем само кажем едно голямо Благодаря! и да й пожелаем да бъде все така добра, трудолюбива и лъчезарна! Да бъде нашата Алекс!!!






1 коментар:

  1. ЗДРАВЕЙТЕ
    Много харесвам песните НЕ КАЗВАЙ ЛЮБЕ ЛЕКА НОЩ и ЗОРО ЛЕ ЗОРО ---- И ТИ ЯСНА ЗВЕЗДИЦЕ И КАТО ЗОРО ЗАЗОРИШ~~ изпълнени от Александра Йотова но не мога да ги намеря никъде целите .
    Ако ви е удобно да ми ги изпратите на адрес;
    GOGO1007@ABV.BG
    БЛАГОДАРЯ ВИ !

    ОтговорИзтриване