четвъртък, 10 септември 2009 г.

Книгите и писателите от село Градец, Видинско





Непреходното богатство на книгата е радост за читалището и за нашето село. Радваме се, че няколко наши съселяни са автори на книги, в които дадоха богата информация за селото ни и за неговото историческо и културно развитие. както и такива, които са автори на художествена литература. Това са Надежда Любенова, Веселин Шишков, Цветан Оприн, Митко Лачев, Борис Бошняшки, Ваньо Тодоров.
Безспорно най-отличаващите се като краеведски документ остават "Първи опита за история на село Градец, Видинско" от Борис Бошняшки и "Антиките на село Градец" от Ваньо Тодоров.
За "Антиките" за пръв път читалището ни взе решение да бъде спомоществовател в издаването на две от изданията, като помогна със собствени средства за същите. Предстои издаването на трета нова книга от тази поредица, която ще допринесе за още по-голяма и изчерпателна информация за историческото, културно и непреходно наследство на родния ни край.
Радваме се, че има и много дарители, които помагат в обновяването на книжния ни фонд с дарения на книги от личните си библиотеки. В края на август получихме 1000 книги дарение от Бисерка Станкова Асенова и дъщеря й Лилия Илиева Младенова, за което им благодарим дълбоко и чието дарение ще бъде един предпочитан жанр от читалищното ни книжно наследство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар